Sfaturi

Informaţii şi sfaturi

Ефективна защита от насекоми

REPELEX И DEET / N, N-diethyl – m – toluamide / една добра комбинация!


REPELEX е продукт създаден да отблъсква насекоми – комари, кърлежи, бълхи. Неговата активна съставка се нарича DEET и според последните проучвания на FDA /Американската агенция за контрол на лекарствата и храните/ и на Американската Педиатрична Асоциация е най-безопасният репелент за възрастни и деца.
DEET- съдържащите продукти са възможно най-ефективните репеленти срещу комари.
DEET също е ефективен и като репелент срещу много различни насекоми, включително и кърлежи като продължителността му на действие зависи от концентрацията. С REPELEX можете да разчитате на 6-часова защита.
Няма данни за абсорбция на DEET през кожата.

При употреба на продукти с DEET/ REPELEX е добре да се спазват следните правила:

1. Нанасяйте репелента само върху откритите участъци от кожата, които са пряко изложени на ухапвания и ужилвания.
2. Може да използвате REPELEX и върху дрехите, тъй като той не уврежда тъканите.
3. Никога не нанасяйте репелент върху рани или раздразнени участъци от кожата.
4. Никога не слагайте върху очите и устата, а около ушите намазвайте умерено.
5. Тъй като REPELEX е под формата на спрей, не пръскайте директно срещу лицето – първо пръснете в ръката си и после нанесете на лицето.
6. Не разрешавайте на деца да си играят или да използват сами продукта. Когато прилагате върху дете първо пръснете в ръката си и после разнесете по тялото. Никога не слагайте препарат върху дланите на децата.
7. Използвайте толкова репелент, колкото да покриете откритите части на тялото или дрехите. Обилното напръскване не повишава ефективността.
8. Когато се приберете, измийте третираните участъци с вода и сапун. Това е особено важно, когато репелентът е слаган неколкократно през деня или в няколко последователни дни. Изпирайте третираните дрехи преди да ги облечете отново.
9. Ако детето ви получи зачервяване или някаква очевидна алергична реакция спрете употребата на репелента, измийте обилно с вода и мек сапун и ако оплакванията не отшумят потърсете лекар.