Sfaturi

Informaţii şi sfaturi

ACNE OUT OXY WASH – Дишай с кожата си!

От началото на септември към най- продаваната серия против акне ACNE OUT на Биотрейд вече има нов и наистина уникален продукт. Това е измивен гел ACNE OUT OXY WASH, който съдържа млечна киселина и е обогатен с балончета чист хипербарен  кислород. Той е предназначен за мазна, проблемна и склонна към акне кожа и е с изцяло натурални активни съставки, които не дразнят и не изсушават кожата.

ACNE OUT OXY WASH освен че измива нежно, засилва клетъчния метаболизъм и успокоява възпалената кожа.

ACNE OUT OXY YASH е некомедогенен, хипоалергенен измивен гел, който както всички измивни продукти на Biotrade не съдържа сулфати.

Съдържание на измивния гел:

1.Млечна киселина – 2 %  това е  една от най-известните киселини  от групата на Алфа хидрокси киселините, която се използва в козметиката с отлични резултати. Тя премахва повърхностния слой мъртви клетки, разкривайки по –свежа и здрава кожа. В тази концентрация Млечната киселина има също pH регулиращо действие, антимикробно и влагозадържащо действие.
2.  ПАВ или повърхностно активно измивно вещество  от растителен произход  (Coco glycosıde ), който е екосертифициран и биоразградим гликозид. Той е с отлична поносимост, дори при най-чувствителните кожи, не предизвиква дразнене и не изсушава кожата.
3. Специални сфери медицински хипербарен кислород . С всяко натискане на помпата от 1.25 милилитра  получавате 1.25 мг чист кислород . Стабилният хипербарен кислород е с три пъти по-високо налягане от атмосферното - около 2 бара. Чрез него гарантираме 10 пъти повече кислород по време на измиване с Acne out Oxy Wash  в сравнение с измиване само с вода или друг продукт.
Ползите от кислорода:
Като всеки жив организъм, кожата има нужда от кислород, за да живее, да се обновява и регенерира. При по-младата кожа този процес е постижим, но с възрастта балансът се нарушава и недостигът на кислород води до забавяне на обменните процеси на клетъчно ниво, намалява жизнената активност на клетките и те стареят.
Слънчевата радиация, замърсяването на атмосферата, ежедневния стрес, неправилното хранене и пушенето са главните причини кожата да не получава необходимото количество кислород, за да функционира пълноценно.

 

Защо кислород в измивен гел  Акне аут?


• Защото кислородът убива всички анаеробни бактерии, което го прави изключително полезен в борбата с акне и по-точно с унищожаване на популацията на propionibacterium acnes.
• Защото той осигурява по-бързото възстановяване на възпалените и раздразнени кожни участъци.
• Кислородът достига до папиларна дерма и стимулира фибробластите. Така се ускорява синтеза на колаген и еластин, както и метаболизма на клетките.
• Клинично доказан е положителният ефект  на кислорода при рани, изгаряния и тъканна хипоксия в резултат на циркулаторни, инфекциозни и други въздействия.
• Всяка клетка има нужда от кислород за своите жизнени функции.
• С други думи увеличаването на кислородното съдържание в кожата засилва клетъчният метаболизъм, ускорява възстановяването на кожата, намалява възпалението и директно се отразява върху популацията на propionibacterium acnes.

Както всички продукти от марката Биотрейд и ACNE OUT OXY WASH е хипоалергенен, некомедогенен и не съдържа парабени.
Можете да го намерите в аптеките, както и да го поръчате от нашия сайт.