Sfaturi

Informaţii şi sfaturi

Как да спасим чувствителната си кожа през зимата?

В студените зимни месеци сухата и чувствителна кожа страда. Какво да направим,за да възвърнем комфорта си и от какво да се пазим през зимата? Ето нашите предложения:

Какво трябва да знаем за чувствителната кожа и студеното време?

* Ниските температури обикновено вървят ръка за ръка с ниската влажност, която изсушава кожата ви.
* Изключително студените ветрове могат да лишат нежната ви кожа от влага.
* Парното и климатиците, с които се отопляваме,  изсушават околния върздух, а от там и кожата.
* Горещите душове и вани допринасят за сухотата и изострянето на чувствителността.

Уау, не е чудно, че страдаме от опъната, зачервена и суха кожа, когато температурите започнат да падат. Затова е важно да бъдем активни в предпазването й  от екстремната сухота. Искате да стоите далеч от сърбящата и опъната кожа? Опитайте се, през есенния и зимния сезон,  да държите добре хидратирани изложените на студ зони като ръце, лице, шия и устни. Така бихте създали защитен слой, който да предпази кожата от загубата на влага под влияние на студения вятър и ниските температури.


Ето и някои допълнителни съвета, които биха ви помогнали да се предпазите от суха и сърбяща кожа:


1. Използвайте овлажнител за въздух. Ако в къщи или в офиса отоплението е надуто на макс, тогава и въздухът наоколо ще е много сух. В този случай, овлажнителите за въздух са чудесен начин да компенсирате липсата на влага. Съд с вода върху радиатора също върши прекрасна работа, а и е напълно безплатен.
2. Пийте много вода. Повечето хора смятат, че трябва да пият големи количества вода само през горещото лято. Да, ама не – дори и през зимата, тялото ни се нуждае от около  30 мл / кг вода на ден.
3. Защитете ръцете си. Кожата на ръцете е по-тънка от тази на други части от тялото и има по-малко мастни клетки. Това означава, че е трудно да я опазим от изсушаване в студа, затова винаги носете ръкавици...дори когато притичвате само до колата. А хидратиращият крем дръжте на топло и близо в джоба си. Ние имаме удобен и полезен вариант за вас, който се казва Кератолин хендс. Той съдържа една естествена съставка, която задържа влагата в кожата и така я предпазва от изсушаване.4. Носете слънцезащита. Кремовете против слънце не са само за през лятото. Зимното слънце може да увреди кожата ви по същия начин, както лятното, още повече, ако е отразено в снега.Затова използвайте широкоспектърен слънцезащитен крем поне 15 минути преди да излезете в планината на разходка или да карате ски.

5. Топла вана, а не горещ душ. Няма нищо по приятно от гореща вана или душ, след като си изринал снега навън или си бил на разходка в парка. Да, обаче трябва да ви предупредим! Горещата вода всъщност сваля защитната липидната бариера на кожата, което води до загуба на влага. В помощ на водата идват и агресивните измивни продукти, които допълнително отстраняват всички повърхностни наслагвания по кожата,  оголвайки я и дехидратирайки я. Старайте се да се къпете с хладка до топла вода, не се изкушавайте да завъртите кранчето на горещата докрай. Използвайте неагресивни измивни гелове, които не съдържат SLS, а натурални съставки, подпомагащи запазването на влагата в кожата.
Какво предлага biotrade? Измивен гел Кератолин боди с 5%уреа и млечна киселина, без дразнещите и изсушаващи SLS и парабени. Измива деликатно и хидратира кожата дълготрайно.

6. Хидратирайте. Хидратиращите лосиони са първа линия за защита на сухата  кожа. Използвайте ги веднага след баня, когато в кожата все още има останала влага. Хидратиращите продукти създават бариерен слой, който задържа влагата в кожата за по-дълго, като омекотяват повърхността и премахват неприятната опънатост и сърбеж. Търсете продукти с уреа – съставка, която естествено се съдържа в нашата кожа и която има интересното свойство да улавя водата и да я задържа на мястото й. Такива са продуктите от серия за тяло Кератолин боди, които съдържат различни концентрации уреа за различни нива на хидратация.


7. Най-важно от всичко, е да се чувствате добре в кожата си. Поглезете се с нежен и уханен лосион, топла вана, релаксиращ масаж, пийте достатъчно вода и кожата ще ви се отблагодари за добрината. А след зимата ще дойде лято и слънцето ще се усмихне на всички нас. Очакваме го с нетърпение!